Dit is The Daily Geek.

BRUGGE – 5 APRIL, 2022 Naar aanleiding van de filmrelease Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, komt voor het eerst The Daily Geek krant uit.

Nieuws van de toverwinkel

De krant The Daily Geek is bedoeld om klanten van Olleke, uitgebreider te informeren over items gerelateerd aan de magische wereld. De nieuwsdrager maakt vanaf nu deel uit van de corporate branding. In het verleden werden kleurencatalogi gedrukt op basis van aangeleverde productartikelen, maar dit medium leent zich niet goed om dieper in te gaan op bepaalde topics. Gelet dat de hoofdleverancier ons nu productcatalogi voorziet, werd het bijdrukken overbodig. De catalogi verschijnt maar eens per jaar, waardoor je minder kort op de bal kunt spelen.

Geïnspireerd op de tovenaarswereld

Gezien de Olleke winkel vooral verzamelaars aantrekt, zochten we naar een product met verzamelwaarde. The Daily Geek zou zomaar de concurrent kunnen zijn van de fictieve The Daily Prophet of The New York Ghost uit de Wizarding World. De krant zal drie maal per jaar verschijnen en brengt naast informatie ook amusement met een woordpuzzel, kruiswoordraadsel en een horoscoop. De krant is een magische mix van fictieve en echte nieuwsberichten in Nederlands en Engels.

Hoe kom je een exemplaar te pakken?

De krant zal verdeeld worden via de Olleke winkels tot uitputting voorraad (de oplage is 2000 stuks) en via partners Belgian Potterheads, Facts Gent, Kinepolis Antwerpen (Fantastic Beasts marathon), Pathé Maastricht en Pathé Zwolle (Fantastic Beasts marathon). Olleke mocht ook een deel van de bioscoop aankleden voor dit evenement.
The Daily Geek is ook beschikbaar in de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel. De kranten werden gedrukt op rotatiepers 28 maart 2022 via drukklaar.be.

Image courtesy of Olleke

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie