Jacob Kowalski’s Wand in voorverkoop

BRUGGE – 20 juni, 2022 The Noble Collection en Olleke, heeft de voorverkoop gestart van de toverstok van No-Maj Jacob Kowalski. De plompe bakker werd in de eerste film smoorverliefd op Queenie Goldstein en in de derde film krijgt hij van Albus Dumbledore zijn eigen toverstok. De toverstok kan uiteraard niet werken, omdat Jacob een gewone mens is, maar zaait voldoende chaos wanneer het lijkt alsof hij werkt. De toverstok zou van slangenhout gemaakt zijn, een Zuid-Amerikaanse tropische boomsoort. Volgens de informatie dat Newt kreeg, heeft de toverstok geen kern.

De toverstok zal uitgebracht worden eind september dit jaar in een verzameldoos, samen met de andere toverstokken uit The Secrets of Dumbledore.

Dreuzelweetje: toverstokken van The Noble Collection hebben een metalen basisstaaf en worden in mallen gegoten met kunsthars (een mix van steengruis met synthetische hars), waarna ze met de hand geschilderd worden. De stokken zijn daarom breekbaar. Er worden goedkopere versies gemaakt uitgevoerd in PVC plastic, maar deze hebben een iets andere vorm en lengte. De plastic versies kun je niet bij Olleke kopen.

Images courtesy of Warner Bros Entertainment and The Noble Collection