Disney Cruise Line verwelkomt Disney Wish

Disney Wish is het vijfde cruiseschip van de Disney Cruise Line, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. Ze is het grootste schip in de vloot en het eerste van de Triton-klasse. Ze ging in juni 2022 in de vaart, gevolgd door haar zusterschepen in 2024 en 2025. De andere vier schepen in de vloot zijn de Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream en Disney Fantasy. Haar eerste officiële reis start 14 juli. Het schip werd in het Duitse Papenburg gebouwd en haar thuishaven is Orlando, Florida.


De Disney Wish werd gebouwd op Meyer Werft in Papenburg, Duitsland, dezelfde scheepswerf verantwoordelijk voor de Disney Dream en Disney Fantasy. Het schip is aangedreven door vloeibaar aardgas, of LNG, een van de schoonst brandende brandstoffen die er zijn. Met ongeveer 144.000 bruto ton en 1.254 gastenhutten voor maximaal 4000 passagiers, zal het schip iets groter zijn dan de Disney Dream en Disney Fantasy. De meeste van de 1.254 passagiershutten van het schip bieden uitzicht op de oceaan – waaronder 877 (70%) met een ruime veranda – en er zullen 451 verbindingsdeuren zijn die aan de kamers grenzen om grotere gezinnen te huisvesten.
De lobby heeft Assepoester als thema, de luxe suites zijn geïnspireerd op Moana, suites zijn geïnspireerd op Rapunzel.

Nieuw aan boord zijn onder andere een Marvel restaurant, een Frozen diner, kinderruimtes in de stijl van Star Wars, een wilde waterrit genaamd AquaMouse, en een geheel nieuw adults-only zonnedek.

De hutten zijn erg ruim en zeer familievriendelijk omdat er in de meeste hutten twee (kleine) badkamers zijn, eentje met bad en eentje met toilet.

Image courtesy of Disney Cruise Line