Nieuwe trailer van The Rings of Power

BRUGGE – 8 juli, 2022 Amazon Prime Video heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van de Lord of the Rings serie én er komt een tweede trailer op 14 juli. Amazon wil met The Lord of the Rings: The Rings of Power een van de meest succesvolle televisieseries op het platform ooit maken.

Het gevaar bestaat dat de serie barst van computer geanimeerde landschappen en effecten, waardoor het onecht kan overkomen. Het belang van een goed verhaal en het gebruik van realistische stunts moet een tegenwicht bieden om de serie tot een succes te maken.

Tolkiens eerste tijdperk is het belangrijkste onderwerp van zijn boek The Silmarillion. Het boek richt zich op de avonturen en tragedies van de elven in hun epische oorlogen met de Dark Lord Morgoth. Na eeuwen van bloedvergieten verdrinkt een heel continent en vluchten de overlevenden aan beide kanten.

In het Tweede Tijdperk, waar de serie over gaat, zoeken een stel vluchtelingen onderdak en stichten havenstad Mithlond, het Elfenbolwerk Rivendell en het meest oostelijke huis Imladris als beschermingsbastions voor de vrije mensen van Midden-aarde.

Het derde tijdsperk zijn de verhalen van The Hobbit en Lord of the Rings. Op de tijdslijn van Arda (gebaseerd op Tolkiens werken) kun je zien welke gebeurtenissen zich chronologisch plaats vinden, mocht je het Noorden kwijt raken.

Image courtesy of Amazon Prime