Toplijst Romantische films en tv-series

BRUGGE – 10 juli, 2022 Kan je dialogen van The Notebook, Notting Hill, Titanic, Twilight, Pride and Prejudice, Bridget Jones, Chocolat, Confessions of a Shopaholic, La La Land, Ghost, Jerry Maguire en Pretty Woman van buiten? Hoog tijd om deze pareltjes te (her)ontdekken…

Chez Nous 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ 🇳🇱

Als Bertus in de puberteit erachter komt dat hij op mannen valt vindt hij steun bij Adje. Uiteindelijk gaat hij voor Adje werken en treedt elke avond op als dragqueen Bertie in Adjes café chantant Chez Nous in Amsterdam. Om het café te redden moet iedereen bijspringen en komt een spannend plan tot stand. Een heerlijke komedie over gevestigde, prille en nog nader te bepalen liefde, geschikt voor het hele gezin.
https://www.pathe.nl/film/17843/chez-nous-nl

Book of Love 🇬🇧 🇲🇽

Henry wil het maken als schrijver, maar zijn boek is een gigantische flop. Wanneer het alsnog een plotse hit wordt in Mexico, staat zijn publicist erop dat hij er een tour doet. Ter plekke ontdekt Henry waar de onverwachte populariteit vandaan komt.
https://www.primevideo.com/detail/Book-Of-Love/

The Guernsey Literary Society 🇬🇧

Een journaliste komt middels briefwisselingen te weten over een ongewone boekenclub die tijdens de Tweede Wereldoorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Wanneer zij het eiland bezoekt, ontdekt ze meer over het leven tijdens de oorlog.
https://www.pathe-thuis.nl/film/19566/the-guernsey-literary-society

Gewoon vrienden 🏳️‍🌈🇳🇱

Joris komt maar niet los van zijn ouderlijk huis en Yad keert er juist naar terug. De Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt, maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze het een en ander met hun moeders bespreken.
https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.5abada43-b607-7dd3-7197-478d7c72934d

Love, Simon 🏳️‍🌈🇺🇸

Simon wil zijn familie en vrienden eindelijk vertellen dat hij op jongens valt. Hij komt in een moeilijke situatie terecht wanneer een e-mail die hij naar een jongen stuurde in handen van een klasgenoot valt en die besluit om hem te chanteren.
https://www.disneyplus.com/eu/nl-nl/movies/love-simon

Kinky Boots 🏳️‍⚧️🇬🇧

Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega’s en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop en brengt zijn huwelijk in gevaar.
https://play.google.com/store/movies/details/Kinky_Boots?id=3g074ALEwXA&hl=nl&gl=US

The Fault in Our Stars 🇺🇸

Twee kankerpatiënten, tieners Hazel en Gus, worden verliefd op elkaar. Ze houden allebei van boeken, met name An Imperial Affliction van Peter Houten. Even later gaan ze op reis om de auteur te ontmoeten in Nederland.
https://www.disneyplus.com/eu/nl-nl/movies/the-fault-in-our-stars

Miss Potter 🇬🇧

Als jonge vrouw gaat Beatrix Potter in tegen de wensen van haar ouders om te gaan trouwen. In plaats daarvan besluit ze om te blijven schrijven en tekenen. De geliefde dieren uit haar kindertijd gebruikt ze als onderwerp.
https://cinetree.nl/films/miss-potter

Bent it like Beckham 🏳️‍🌈🇮🇳 🇬🇧

Jesminder ‘Jess’ Kaur Bhamra is een Sikh en woont in Engeland. In tegenstelling tot haar oudere zus en diens vriendinnen, houdt ze zich niet bezig met mooi zijn, mode en jongens, maar speelt ze het liefst voetbal met haar vrienden in het park. Op een dag ziet Juliette ‘Jules’ Paxton haar voetballen wanneer ze langs het park rent. Ze vraagt Jess om mee te doen in het damesvoetbalteam.
https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/bend-it-like-beckham/

“Bella Martha” DE/AT/CH/IT 2000/01 Sergio Castellitto, Martina Gedeck (hinten)

Bella Martha 🇩🇪

Martha is chef-kok van een restaurant in Hamburg. Ze leeft voor het koken; een privéleven heeft ze nauwelijks. Kritiek op haar kundig gemaakte culinaire hoogstandjes vat ze op als een persoonlijke belediging. Als Martha’s zuster bij een auto-ongeluk om het leven komt, neemt ze haar zusters achtjarige dochtertje Lina bij zich in huis. De Amerikaanse remake is gekend als ‘No Reservations’.
https://www.betaseries.com/nl/movie/62123-bella-martha

The Bookshop 🇬🇧

Tegen de beleefde maar meedogenloze lokale oppositie in besluit een vrijgevochten weduwe een boekwinkel te openen, een beslissing die een politiek mijnenveld wordt.
https://www.primevideo.com/detail/The-Bookshop/

Été 85 (Summer of 85) 🏳️‍🌈🇫🇷

De 16-jarige Alexis is nog maar net met zijn ouders verhuisd naar een havenstadje in Normandië. Veel vrienden heeft hij nog niet, maar wanneer hij op een stormachtige dag van de verdrinkingsdood gered wordt door bad boy David, heeft hij in elk geval een love interest voor de zomer. David en Alexis beleven een zomer gevuld met boottochtjes, feestjes en motorritjes, maar dan wekt ook de Britse Kate de interesse van David. Geregisseerd door François Ozon en gebaseerd op de roman Je moet dansen op mijn graf van de Britse auteur Aidan Chambers.
https://www.mylum.tv/nl/films/ete-85

Alleen maar nette mensen ✡️🇳🇱

David op zoek naar zijn eigen identiteit en de ware liefde. Zijn wieg staat in Amsterdam Oud-Zuid en hij is van Joodse afkomst. Zijn intellectuele ouders omringen zich met intellectuele mensen en ook zijn vriendin Naomi ‘deugt’. David vindt het allemaal maar saai en kan niet bedenken welke studie hij wil volgen na het behalen van zijn gymnasiumdiploma. Hij raakt geïsoleerd van zijn vrienden die wel allemaal voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving. David raakt in de ban van zwarte vrouwen met cup 95F en grote konten. Hij gaat tot afgrijzen van zijn familie helemaal op in de spannende en onbekende wereld van de Bijlmer. Na veel avonturen en ook wel minder leuke ervaringen besluit David dat hij toch wel een intelligente relatie zoekt: de intellectuele zwarte vrouw.
https://tv.apple.com/nl/movie/alleen-maar-nette-mensen/umc.cmc.1weghlslxfet5iwb07ilzsq3d

https://www.film.nl/film/only-decent-people

Where the world Mine 🏳️‍🌈🇺🇸

Timothy is het gay buitenbeentje van de school en wordt vaak gepest. Om de realiteit te ontvluchten trekt hij zich vaak terug in zijn eigen droomwereld, de wereld van de musicals.
https://www.amazon.com/Were-World-Mine-Tanner-Cohen/dp/B075NT7W9J

Cobalt Blue 🏳️‍🌈🇮🇳🕉️

Een schrijver en zijn zus worden allebei verliefd op dezelfde gast bij hen thuis en het zorgt voor grote opschudding binnen de familie.
https://www.netflix.com/watch/81029148?source=35

Wolkenbruchs wunderliche Reise in die Arme einer Schickse ✡️🇩🇪

Motti staat onder druk om met een orthodox-joodse vrouw te trouwen, maar dan wordt hij verliefd op zijn klasgenote Laura, die zijn moeder nooit zal goedkeuren.
https://www.netflix.com/be/title/81110383

Meenakshi Sundareshwar 🕉️🇮🇳

Een stel dat pasgetrouwd is moet ver uit elkaar gaan wonen vanwege hun werk. Zowel de lange afstand als hun familie zorgen voor de nodige problemen.
https://www.netflix.com/watch/81131656?source=35

Eddie Redmayne stars as Lili Elbe, in Tom Hooper’s THE DANISH GIRL, released by Focus Features. Credit: Focus Features

The Danish Girl 🏳️‍⚧️

Kopenhagen, 1926. Gerda en Einar Wegener zijn een gelukkig kunstenaarskoppel, maar Einar worstelt met zijn identiteit. Met steun van zijn vrouw bereidt hij zich voor om als eerste ooit een geslachtsoperatie te ondergaan.
https://tv.apple.com/be/movie/the-danish-girl/umc.cmc.6qi334hncuclukpytu1m9xw7r?action=play

Amélie Poulain 🇫🇷

Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet.
https://www.mylum.tv/nl/films/amelie-poulain

West Side Story 🇺🇸

Het verhaal van een felle rivaliteit en jonge liefde dat zich afspeelt in New York in 1957. De originele filmversie van 1961 werd herwerkt door Steven Spielberg.
https://www.disneyplus.com/eu/nl-nl/movies/west-side-story/

Last Holiday 🇺🇸

Wanneer Georgia ontdekt dat ze nog maar een aantal weken te leven heeft, verkoopt ze al haar spullen en besluit haar laatste weken in een chique hotel te spenderen.
https://www.amazon.com/Last-Holiday-LL-Cool-J/dp/B000I52LUY

Carol 🏳️‍🌈🇺🇸

Dit melodrama over twee vrouwen die in de jaren ’50 verliefd op elkaar worden, is prachtig gemaakt en vol subtekst en sfeer. Het verhaal begint wanneer Therese Carol in een warenhuis ziet.
https://www.amazon.com/gp/video/detail/B01A9RDA82

Outsourced 🇮🇳 🇺🇸

Belcentrumhoofd Todd (Hamilton) moet in Amerika zijn werknemers ontslaan en in India een nieuw peloton telefonisten opleiden. Voer voor weidse geopolitieke beschouwingen maar de makers van Outsourced kozen voor een mix van drama en romantiek tegen de achtergrond van culturele misverstanden.
https://www.vprogids.nl/cinema/films/film~6926235~outsourced~.html

Love and Leashes 🇰🇷

Love and Leashes is een Zuid-Koreaanse romantische komedie uit 2022, gebaseerd op de webtoon Moral Sense van Gyeoul. Een leuker alternatief voor fans van 50 Tinten Grijs.
https://www.netflix.com/title/81314328

Hampstead 🇬🇧 🇺🇸

Emily is een Amerikaanse weduwe die in de Londense buitenwijk Hampstead in een chique appartement woont, dat ze zich niet langer kan veroorloven.
https://www.disneyplus.com/eu/nl-nl/movies/hampstead/1ntweu66EYt5

Romeos 🏳️‍⚧️🇩🇪

De knappe 20-jarige Lucas verhuist naar de grote stad. Gevuld met enthousiasme voor dit nieuwe leven, ontmoet hij de macho Fabio, die alles wat deze wil worden lijkt te kunnen realiseren. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar de vraag is hoeveel zij op het spel willen zetten voor hun gevoelens.
https://www.fulltv.nl/romeos.html

De meest Romantische tv-series

Romance is a Bonus book 🇰🇷

Een getalenteerde schrijver, de jongste hoofdredacteur ooit bij zijn uitgeverij, raakt verwikkeld in het leven van een voormalige copywriter die op zoek is naar een baan.
https://www.netflix.com/be/title/81045349

Bridgerton 🇬🇧

Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
https://www.netflix.com/be/title/80232398

Heartstopper 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🇬🇧

In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.
https://www.netflix.com/be/title/81059939

Hometown Cha-Cha-Cha 🇰🇷

Een stadse vrouw opent een tandartspraktijk in een afgelegen dorpje aan zee, de thuisbasis van een charmant manusje-van-alles, dat in alle opzichten haar tegenpool is.
https://www.netflix.com/be/title/81473182

Kärlek & Anarki 🇸🇪

Een getrouwde consulente en een jonge IT’er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.
https://www.netflix.com/title/81069541

Never Have I Ever 🇮🇳 🇺🇸

Na een traumatisch jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener populair worden.
https://www.netflix.com/title/80179190

Summertime 🇮🇹

Twee jongvolwassenen van zeer verschillende komaf worden verliefd tijdens een zomer aan de Adriatische kust van Italië.
https://www.netflix.com/watch/81004936?source=35

Looking 🏳️‍🌈🇺🇸

‘Looking’ is een tragikomische serie van HBO. De serie gaat over drie homo’s in San Francisco en wordt nu al de homo-versie van het door Lena Dunham bedachte Girls genoemd.
https://www.streamz.be/streamz/looking~pce9eb4ca-d299-4a95-b584-bc0ad9eee521

Images courtesy of Netflix, Amazon Prime, Pathé, Disney+, Google Play, Cinetree, Paramount, Lumière, A-Film, Focus Features, UGC, VPRO, Peccadillo Pictures and HBO

Geplaatst

in

door

Tags: