Olleke ontvangt kwaliteitslabel

BRUGGE – 12 juli, 2022 Het UNIZO E-Commercelabel werd toegekend aan Olleke. Het is een kwaliteitslabel voor webshops die juridisch gescreend zijn. Olleke is sinds 2012 lid van de Belgische vereniging van ondernemers, maar vroeg dit jaar voor het eerst het label aan voor haar belangrijkste webshop desprookjeswinkel.be.

Eerder dit jaar werden de webwinkels van Olleke succesvol herkeurd door het Nederlandse Webwinkelkeur, waar de controle intern uitgevoerd werd.

UNIZO heeft het E-commercelabel opgezet om de vertrouwensrelatie tussen consument en handelaar binnen het domein van online verkoop maximaal te bevorderen. Een onafhankelijk juridisch bureau kijkt alles op de website na. Handelaars die het UNIZO E-commercelabel dragen laten op die manier aan de consument zien dat zij een veilige en betrouwbare webshop hebben ontwikkeld, die voldoet aan de wettelijke vereisten inzake e-commerce. Op die manier kun je als consument met een gerust hart online shoppen.

Elk jaar krijgt Olleke ook een routine inspectie, waarbij het bedrijf alle recente aankoopfacturen moet voorleggen van producten met licenties, om aan te tonen dat de producten officieel zijn en op legale wijze aangekocht. De controle vond dit jaar in juni plaats en werd tevens succesvol afgerond.

Olleke® is als Brugse onderneming actief in drie landen: België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Er werd recent een bedrijfswebsite opgezet met een overzicht van alle handelsactiviteiten, huismerken en partners om zo meer transparantie te geven over de succesvolle onderneming.

Image courtesy of Olleke