Gids voor The Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios Florida

Een bezoek aan de Weg is Weg (Diagon Alley) in Universal Studios Florida is een moment om nooit te vergeten. Er is hier zoveel te zien en te doen, van de spannende rit onder Goudgrijps Bank tot de beroemde winkel van de broertjes Wemel.

Goudgrijp Bank

Reis diep onder de grond met Harry Potter en de ontsnapping uit Goudgrijp. In de beroemdste bank kun je een ongelooflijke spannende rit maken door de ondergrondse gewelven. Je zult Harry, Ron en Hermione tegenkomen, evenals sinistere personages. Onze tip: de rit zelf bestaat uit individuele zitplaatsen, en de attractie heeft een aparte wachtrij voor single riders, zodat je er meermaals op kunt zonder lang te hoeven aanschuiven.

De Oekraïense IJzerbuik

Het eerste wat je opvalt op de Wegisweg, is de draak bovenop Goudgrijps Tovenaarsbank, om de paar minuten spuwt hij vuur. Tip: Vooral ‘s avonds ziet het er prachtig uit, net voor het park sluit of bij laat avond openingen.

Verdonkeremaansteeg

Als de Zwarte Kunsten jouw ding zijn, zul je het heerlijk vinden om door deze donkere steegjes te dwalen van Knockturn Alley. Bezoek de beruchte Borgin en Burkes, de winkel van Dark Arts-objecten. Op de binnenplaats kun je de interactieve toverstok gebruiken. Onze tip: De zon schijnt niet in deze donkere straat, waardoor het lekker koud is. De perfecte plek om te ontsnappen aan de hitte.

Olivanders toverstok

Er is niets essentiëler voor een heks en tovenaar dan hun toverstok. Dit is je kans om getuige te zijn van het onvergetelijke moment waarop een toverstok een tovenaar kiest – jij zou het zelfs kunnen zijn!
Onze tip: heb je enkel een ticket voor 1 van de pretparken, weet dan dat in beide parken een Olivander winkel is waar ze deze ceremonie houden. Vooral de allerkleinsten worden uitgekozen door de assistenten van Olivander.

Show: Celestina Warbeck en de Banshees

Een tovenaarslegende brengt op vaste tijdstippen haar grootste hits, waaronder ‘A Cauldron Full of Hot, Strong Love’ en ‘You Charmed The Heart Right Out Of Me’. Als je dicht bij het podium kijkt, word je misschien zelfs uitgekozen om deel uit te maken van de show! Tijdens de feestdagen bij Universal kun je een leuk, seizoensgebonden optreden bijwonen.
Onze tip: In de Universal park app kun je de showtijden zien. Deze show voert men altijd op in de overdekte straat naast het wisselkantoor.

Show: De verhalen van Beedle de Bard

Je bent nooit te oud voor sprookjes! De Wizarding Academy of Dramatic Arts gebruikt een koffer vol rekwisieten en poppen om de beroemde tovenaarssprookjes na te vertellen: The Fountain of Fair Fortune en The Tale of the Three Brothers.

De lekke ketel

De lekke ketel is het restaurant op de Weg is Weg. Je kunt hier ook koud, bevroren en warm Butterbeer krijgen, evenals een verscheidenheid aan niet-alcoholische en alcoholische dranken, maar ook pompoensap. Voor de liefhebbers: Britse gerechten als Fish ‘n Chips, schotse pastei en Brits ontbijt. Het continentaal ontbijt is overigens erg tropisch naar onze mening. Ze hebben bonen en kaas, broccoli en kaas, herderstaart en gevulde aardappelen in de schil. Naar Belgische normen allemaal behoorlijk vies.

Onze tip: Als je alleen trek hebt in een drankje voor volwassenen, zoals de Wizard’s Brew en Dragon Scale-bieren, evenals Fire Whiskey-likeur, deze kun je ook buiten bestellen aan de Leaky Cauldron, The Fountain of Fair Fortune en The Hopping Pot.

IJssalon van Florean Fortescue

Het ijssalon heeft heel wat bijzondere smaken die best lekker zijn, je kunt er ook ijsbeker souvenirs kopen en het softijs met boterbiersmaak proeven.

De fontein van eerlijk fortuin

Deze plek bruist van de alcoholische en niet-alcoholische dranken. Je kunt de elixir drankjes met siroop los kopen van het Gilly Water (plat water).

De springpot

Je kunt genieten van alle bovengenoemde dranken, maar ook van runderpasteitjes, frieten en Boterbier softijs kopen in het overdekte gedeelte terwijl u naar de shows komt kijken.

Wemel Fopshop Tovenaarswinkel

Loop de iconische winkel binnen met de beruchte creaties van Fred en George: Skiving Snackboxes, U-No-Poo-pillen, Nosebleed Nougats en meer. Onze tip: Als je een Pygmy Puff adopteert, kan de kassier een belletje doen rinkelen en een officiële adoptieaankondiging doen.

Magische Menagerie

Als dierenliefhebber loop ik naar deze winkel. Crookshanks, Buckbeak, Hedwig en Pygmy Puffs zijn enkele van de vele knuffeldieren die je kunt vinden. De dieren in de winkel bewegen ook echt.

Globus Mundi

Als je een wereldreiziger bent, ga dan langs bij het officiële reisbureau van de Wizarding World. Sla reisbenodigdheden in zoals paspoorthouders en bagagelabels, maar ook hoodies, reisbekers en meer.

Goudgrijp geld wisselen

Maak een praatje met een Goudgrijp-kobold en ruil uw Amerikaanse valuta in voor $ 10 of $ 20 Goudgrijp-bankbiljetten. Je kunt ze gebruiken voor aankopen in de Wizarding World, maar ook voor geselecteerde locaties in Universal Orlando. De kobold maakt echt een praatje je

Madame Mallekin gewaden voor alle gelegenheden

Als je altijd al een jurk willen hebben zoals die van Hermione van het kerstbal of het gewaad van Sneep, moet je hier zijn. Deze winkel is de go-to voor tovenaarskleding, waaronder gewaden, stropdassen, sjaals, truien, sieraden en hoeden van Zweinstein. Onze tip: bekijk jezelf in de pratende spiegel voor wat positieve feedback.

Quality Quidditch Supplies

Zwerkbalfans, deze winkel is voor jou! Koop Golden Snitches, Bludgers, Quaffles, sweaters, bezems en fankleding voor de Holyhead Harpies en Chudley Cannons.

Shutterbutton’s

Als je ooit zelf een portret hebt willen maken, is dit je kans om 12 iconische scènes in Diagon Alley of Hogsmeade na te spelen. Neem je portret dan mee naar huis, geprint of digitaal. Kleine ontgoocheling: een Huffelpuf of Ravenklauw gewaad moet je zelf meenemen.

Scribbulus

Het heiligdom van inkt, pennenveren, perkament en notitieboekjes.

Sugarplum’s snoepwinkel

Deze tongbreker van een winkel heeft allerlei lekkernijen, van karamelappels tot ketelcakes. Als je op zoek bent naar Butterbeer in alle vormen, probeer dan de Butterbeer Fudge.

Toverstokken van Gregorovitch

Bij de rivaliserende toverstokkenmaker vind je de toverstok van de beroemde Bulgaarse Zwerkbalkampioen Victor Krum, evenals andere karakters en interactieve toverstokken.

Stop bij de Collectebus

Gestrande heksen of tovenaars nemen de paarse driedekkerbus voor noodtransport. Op dit moment staat hij geparkeerd buiten de Wegisweg. Praat met de conducteur en gluur dan door de ramen.

Stap aan boord van de Zweinsteinexpress: King’s Cross Station

In tegenstelling tot Harry Potter, weet je hoe je Platform 9 ¾ kunt bereiken: loop dwars door een bakstenen muur. Neem dan de trein naar Hogsmeade Station om naar Hogwarts te gaan. Onderweg kom je bekende gezichten en onverwachte wezens tegen.

Je hebt een Park-to-Park-ticket nodig om met de Hogwarts Express tussen Diagon Alley in Universal Studios en Hogsmeade in Universal’s Islands of Adventure te rijden.

12 Grimmauld Place

Weet je wat er gebeurt als je op Grimmauld Place 12 in Londen aanklopt? Als je lang genoeg buiten staat, zie je misschien een bekend gezicht in een van de ramen.

Images courtesy of Olleke and Olleke.be