HSMTMTS seizoen 3 vandaag te zien

BRUGGE – 27 juli, 2022 High School Musical: The Musical: The Series is een Amerikaanse mockumentary televisieserie gemaakt voor Disney+ door Tim Federle, geïnspireerd op de High School Musical filmserie. De serie speelt zich af in een fictieve versie van East High School, de school waar de originele film werd gefilmd, en volgt een groep tienertheaterenthousiastelingen die deelnemen aan een enscenering van High School Musical: The Musical als hun schoolproductie. In de serie spelen Olivia Rodrigo, Joshua Bassett, Matt Cornett, Sofia Wylie, Larry Saperstein, Julia Lester, Dara Reneé, Frankie A. Rodriguez, Mark St. Cyr, Kate Reinders en Joe Serafini.

High School Musical: The Musical: The Series ging in première op 8 november 2019, het eerste seizoen bestond uit 10 afleveringen. In oktober 2019, voordat de serie debuteerde, vernieuwde Disney+ de serie voor een tweede seizoen, dat op 14 mei 2021 in première ging en uit 12 afleveringen bestond. De serie werd in september 2021 verlengd voor een derde seizoen, dat naar verwachting op 27 juli 2022 in première gaat. De serie is positief ontvangen, met kritische recensies die de prestaties van de cast benadrukken, met name die van Bassett en Rodrigo. Het won in 2020 een GLAAD Media Award voor Outstanding Kids & Family Programming.

Image courtesy of Disney