Bittersweet Sixteen beschikbaar op Netflix

BRUGGE – 31 juli, 2022 Bittersweet Sixteen is een Vlaamse film, geregisseerd door Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert. Het scenario van de film is geschreven naar een scenario van hun dochter Anna Verheyen haar eigen schoolervaringen.

Verhaal: Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug, een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Hormonen razen door de puberlichamen en dagen worden gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, existentiële twijfels die alleen pubers kunnen invullen… Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte haar verjaardag.

Image courtesy of Kinepolis

Geplaatst

in

door

Tags: