Vegan recept: Vier Huizen buidelpannenkoeken

In de gedrukte versie van The Daily Geek krant staat dit recept vertaald met zwart-witfoto. Maar hier het kleurrijke Nederlandstalige recept.

Nodig:

Beslag

 • 230gr (glutenvrije) bloem
 • 2 eetlepels eivervanger (vegan poeder, kan ook door appelmoes vervangen worden, maar dan is het deeg iets te slap)
 • ¼ theelepel zout
 • ¼ theelepel gemalen kaneel
 • ¼ theelepel natriumbicarbonaat (niet nodig in geval van zelfrijzende bloem)
 • 300ml haver of sojamelk
 • koolzaadolie/olijfolie om te bakken

Vulling afwerking

 • 1 banaan
 • 35 gr granola / krokante muesli
 • 20 gr (basterd)suiker
 • chocolade (naar keuze)

Kleurstoffen (of kunstmatige kleurstoffen rood, geel, blauw en groen)

 • 1 theelepel Blauwe Spirulina
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel matcha
 • 1 theelepel drakenfruitpoeder

Bereiding

Mix alle droge elementen voor het beslag samen en voeg geleidelijk aan de melk toe tot je een beslag bekomt dat lijkt op een ingedikte saus. Voeg eventueel iets meer melk of bloem bij als het beslag te slap of te vast is. Vegan beslag moet iets dikker zijn dan normaal pannenkoekbeslag om goed stevig te blijven. Verdeel het beslag over 4 kommetjes en voeg bij elk een theelepel kleurstof bij. Roer goed zodat de kleur gelijkmatig is opgenomen.

Verwarm een dunne pan met een beetje olie op een hoog vuur en zet het iets zachter als het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Als de pan goed warm is, voeg het gekleurde beslag toe en draai je het mooi rond om 1 pannenkoek te bakken. Keer de pannenkoek om als het beslag droog is en bak de andere kant kort om de kleur te behouden. Leg de pannenkoek op een bord en herhaal dit ook voor de andere kleuren. Dek eventueel af zodat de pannenkoeken warm blijven.

Verwijderd de banaanschil en snij alles in plakjes van ongeveer 1cm dik. Smelt de chocolade op een lage temperatuur in de microgolf (zeer kort, roeren en eventueel herhalen) of in een stalen pan. Leg in het midden van de pannenkoek wat banaan, granola, gesmolten chocolade en suiker toe en vouw deze dan op tot een knapzak. Vouw de pannenkoek tot een knapzak (buidel) en knijp ze voorzichtig dicht. De vier huizen-pannenkoeken zijn nu klaar om te serveren.

Natuurlijke kleuren worden tijdens het bakproces iets bruiner van kleur.
Image courtesy of Olleke.be