De bewerking van Roald Dahl’s De Heksen is vanaf nu op Netflix te zien

BRUGGE – 3 oktober, 2022 In 1968 gaat een kleine jongen (Jahzir Bruno), na een auto-ongeluk waarbij zijn ouders om het leven zijn gekomen, bij zijn grootmoeder (Octavia Spencer) in Demopolis in de staat Alabama wonen. Om de jongen wat op te beuren doet ze hem een muis cadeau die hij Daisy (Kristin Chenoweth) noemt. De jongen gaat samen met zijn grootmoeder naar de winkel om wat spullen te kopen voor Daisy. Daar ontmoet hij een heks die probeert om de jongen te lokken met snoep. Wanneer hij zijn nare ervaring met zijn grootmoeder deelt, waarschuwt ze hem voor de gemene streken van de heksen. Ze vertelt hem hoe haar jeugdvriendin Alice door een heks werd vervloekt en zo transformeerde in een kip.

Omdat de grootmoeder weet dat een heks nooit een kind met rust laat eenmaal ze met elkaar in contact kwamen, slaan de twee uit angst voor het ergste op de vlucht naar een nabijgelegen hotel. Veilig op de kamer vertelt ze haar kleinzoon over de verschillende manieren waarop hij een ​​heks kan herkennen. Als de heksen zich onder de mensen begeven zien ze er namelijk uit als dames van standing die altijd handschoenen dragen. Zo verbergen ze hun klauwhanden. Daarnaast hebben ze misvormde voeten en zijn ze bovendien kaal. Tenslotte kunnen ze hun neusgaten laten groeien zodat ze kinderen beter kunnen ruiken.

Wanneer het hoofdpersonage zich in de feestzaal van het hotel verstopt om er ongezien nieuwe trucjes met zijn muis Daisy te oefenen, moet hij zich plots verstoppen voor een groep vrouwen die de zaal komen binnengewandeld. De dames van de zogenaamde ‘Royal Society for the Prevention of Cruelty to Children’ hebben de zaal afgehuurd om er hun toekomstplannen te bespreken. Tot grote verbazing van de kleine jongen doen de dames hun schoenen uit, zetten ze hun pruiken af en doen ze hun handschoenen uit: Het blijken allemaal heksen te zijn. De opperheks (Anne Hathaway), Grand High Witch genaamd, onthult een gemeen plan om kinderen in muizen te veranderen.

Image courtesy of Netfix

Geplaatst

in

door