Eerbetoon aan cultfilm The Craft

BRUGGE – 29 oktober, 2022 The Craft, de coole heksenfilm van 1996 van regisseur Andrew Fleming met Scream en Party of 5 soapster Neve Campbell, doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen. Maar de film was zeker een inspiratie voor de transfiguratie scène van Nymphadora Tonks en latere heksenseries.

Een zestienjarig meisje start een nieuw leven met haar moeder. Drie onpopulaire meiden die van occulte zaken houden betrekken haar bij een heksenkring. Met z’n vieren kunnen ze betoveringen uitspreken die voorheen onmogelijk waren en krijgen ze tienvingerkorting bij occulte winkels. Nu kunnen ze allerlei zaken die hun niet bevallen veranderen. Maar dat blijft natuurlijk niet zonder consequenties.

The Craft: Legacy, ook bekend als The Craft van Blumhouse: Legacy, is een softe reboot en stand-alone vervolg op 1996’s The Craft. Nicholas Galitzine, Michelle Monaghan en David Duchovny spelen bijrollen, terwijl Fairuza Balk haar rol als Nancy Downs uit de eerste film herhaalt voor een cameo.

The Craft: Legacy werd genomineerd voor de GLAAD Media Award 2021 voor Outstanding Film (Wide Release). Nu te zien op Netflix.

Image courtesy of Netflix

Geplaatst

in

door

Tags: